Menu

B67 henter Ricardos barnebarn: Vil til USA

image Serie 1-klubben B67 har fået tilgang af Ruben Møller Nielsen, der er Richard Møller Nielsens barnebarn. Han har senest været i tjekkisk fodbold, men målet er at komme til USA.
25. september 2021 kl. 00:24

Den fynske Serie 1-klub B67 har sikret sig en stor forstærkning til bestræbelserne i efteråret. Odense-klubben har nemlig hentet den tidligere landstræner Richard Møller Nielsens barnebarn Ruben Møller Nielsen hjem, efter at offensivspilleren har været en del af tjekkiske FC MAS Taborsko i den næstbedste række. Det siger Ruben Møller Nielsen til LigaBold.dk.

Der er der dog en større plan med at spille for den danske serieklub, hvor han har været ad flere omgange. Nielsen vil nemlig gerne til USA for at prøve fodboldlykken. Han har tidligere spillet collegefodbold i USA for TAMIU i Texas.

– Det er egentlig fordi, jeg hele tiden har haft i tankerne, at jeg gerne vil tilbage til USA. Jeg havde en klausul i min kontrakt om, at jeg kun kunne opsige den i sommer. Nu går jeg og venter på, at jeg kan komme tilbage til USA. Min agent er amerikaner, så han skulle gerne have nogle muligheder til mig. Det skulle gerne åbne op her til vinter, men jeg kunne ikke opsige min kontrakt til vinter.

– Det kunne kun gøres i sommer. Det var egentlig derfor, at det blev gjort der. Jeg synes heller ikke, at det levede helt op til mine forventninger dernede. Der var nogle ting, som blev gjort, der ikke rigtig levede op til mine forventninger, så jeg tog den beslutning, og mig og min far (Tommy Møller Nielsen, red.) snakkede meget om det, og det var nok den bedste beslutning at gøre det på det tidspunkt, siger Ruben Møller Nielsen til LigaBold.dk.

Hvad tænker du på med forventninger? Var det niveauet?

– Det var et fint niveau, og det var også et niveau, hvor jeg følte, at jeg kunne forbedre mig selv. Der var høj intensitet til træningerne, og der var kamp om pladserne hver eneste dag. Jeg vil ikke sige noget dumt om dem, men det var bare en anden verden, end hvad jeg havde været vant til i Danmark og i USA.

Satser på USL

Den 25-årige offensivspiller siger, at han har en masse venner i USA, som han fik i løbet af de fem år i USA. Ruben Møller Nielsen forklarer, at det var meningen, at han skulle have spillet i USA nu, men corona har ændret planerne.

Nu håber Richard Møller Nielsens barnebarn, at han kan tage turen til USA i det nye år, og han satser på at finde en klub i den næstbedste række.

– Vi satser på USL (United Soccer League, red.), som er den næstbedste række i USA. Jeg må se, hvor det kan bringe mig hen, og om det på et tidspunkt kan blive MLS (Major League Soccer, red.), det ved man jo aldrig, men man skal selvfølgelig også være lidt realistisk, men det er jo målet at komme så højt op som muligt, siger han og tilføjer, at han også åben for at spille i andre lande. USA er dog førsteprioriteten.

Selvom Ruben Møller Nielsen ikke fik det ønskede ophold i FC MAS Taborsko, så tager han stadig noget med fra opholdet. Det var dog svært for ham at slå igennem blandt andet på grund af spillestilen, nævner Ruben Møller Nielsen.

– Dernede var det rigtig fysisk og meget med lange bolde. Som offensivspiller var det lidt svært at komme ind i kampene, når man nogle gange stod over for midterforsvarer, der var dobbelt så store som én selv, og så blev der bare smækket lange bolde frem, så det var ikke så nemt altid. Det har jeg bare taget med, som noget jeg kan lære af, og så prøvede jeg at arbejde ind omkring det system, de spillede dernede, men det var ikke noget, som jeg var vant til.

Du har vel lært noget af opholdet?

– Det var min første professionelle kontrakt, så selvfølgelig har jeg lært en masse, som jeg har taget med mig, og jeg har fået noget erfaring, men jeg vidste ikke rigtig, hvad jeg gik ind til, men jeg havde selvfølgelig nogle forventninger, fordi det var første gang i et helt andet land, og det hele foregik på tjekkisk. Det var ikke så tit, at der foregik på engelsk. Det var noget, som jeg skulle vænne mig til. Det var svært i starten, men jeg synes, at jeg har lært en masse, som jeg kan tage med mig videre, og så håber jeg, at jeg kan bruge det, det næste sted jeg kommer hen.

Taknemmelig

Ruben Møller Nielsen har fået en flyvende start i den fynske serieklub, hvor det er blevet til hele seks kasser i tre kampe for angriberen, og det gør ham til topscorer. Han glæder sig over, at klubben har taget imod ham med åbne arme, så angriberen kan holde sig skarp.

– Det er jeg selvfølgelig vildt taknemmelig over. Det er jo den klub, som jeg er kommet hjem til hver gang, når jeg har været på sommerferie, og de har bare stået klar, hver gang jeg er kommet hjem. De mennesker, der er derude, er nogle fantastiske mennesker. Jeg synes bare, at det er enormt dejligt at komme derud. Der er ikke nogle, der er bedre end andre, og der kan jeg godt lide at komme, siger Ruben Møller Nielsen til LigaBold.dk.

B67 indtager førstepladsen i Serie 1 Pulje 1 med 13 point efter fem kampe. Ifølge transfermarkt.com blev danskeren noteret for blot tre kampe og samlet 28 minutter for FC MAS Taborsko.